El club

HISTÒRIA DEL CLUB

ELS INICIS

En els anys 1907-1908 es comença a practicar aquest esport en un prat que hi havia a Can Gironella, però aviat se’n habilitarà un altre prop de Can Llop. Aquí es juga fins entrat els anys 20, quan el camp de joc es trasllada a Can Foroll.

És des d’aquesta època quan es té constància gràfica del primer equip de Gironella que juga un campionat més o menys oficial. Ens referim a una fotografia en la que diu: «EQUIPO GIRONELLA 1911-1912 – CAMPEON ALTO LLOBREGAT».

Va ser a l’any 1911 quan es constituí la primera junta directiva per iniciativa de Mossèn Jeroni Roca i alguns comerciants de Gironella. Sembla que va ser Mn Jeroni Roca el que va proposar que els colors de l’equip fossin els de la bandera del Vaticà, groc i blanc. Des d’aquella data, aquest ha estat l’equipament del Gironella. L’any 1930 o 1931, el terreny de joc es traslladà a vora Foià. Durant aquests anys es jugava a la primera categoria de la Lliga Amateur.

DESPRÉS DE LA GUERRA

Acabada la guerra civil, el futbol es reorganitzà ràpidament a Gironella. Durant els anys 40 el CD Gironella va jugar a les categories de Aficionats i Segona Regional, pujant a Primera Regional-B a la temporada 1949-50. A l’any 1952, el club es va dissoldre a causa de dificultats econòmiques.

Després d’uns quants anys d’inactivitat oficial, el 1957 es forma una Junta Gestora i es posa el nom d Club Atlètico de Gironella. Es comença a les categories d’Afionats, però, amb tanta empenta que la temporada 1961-62 quedà líder del grup de Primera Regional, el que va permetre jugar la promoció a Tercera Divisió. la promoció es va jugar enfront del Manlleu, es va guanyar la eliminatòria i l’Atlètic Gironella va pujar a Tercera Divisió. Es mantingué aquesta categoria durant tres temporades i es va jugar amb clubs de tanta solera com el Sabadell, Terrassa, Lleida, Girona o el Tarragona i fins i tot es va jugar al camp de les Corts i el Camp Nou contra els filials del Barcelona, el Fabra i Coats i el Condal. Val la pena dir que en la jornada 31 de les «Apuestas Mutuas Deportivo Benéficas» corresponent al 25 d’abil de 1965, el partit At. Gironella-Lleida ocupava el lloc número 14è. Segurament que cap més equip d’aquesta zona ha tingut aquest privilegi.

ELS DARRERS 35 ANYS

Des que l’Atlètic Gironella va baixar de Tercera, ha militat amb més o menys d’encert a les tres categories Regionals i a Preferent.

La temporada 1977-78, l’Atlètic Gironella va deixar el tradicional camp de Foià i es traslladà al nou camp situat a la Zona Esportiva Municipal. En la temporada 1986-87, l’Atlètic Gironella va jugar a Primera Regional, quedant classificat en segon lloc, cosa que permeté jugar la promoció d’ascens a Preferent contra el CF Quineuta, al que s’eliminà amb dos extraordinaris partits. Aquesta categoria es perdé en la temporada 1989-90.

En la temporada 1995-96 es quedà campió del grup quart de Primera Regional i es puja per segon cop a Preferent, militant a aquesta categoria durant tres anys. Durant vàries temporades l’Atlètic Gironella va jugar a Primera Regional fent un paper molt digne a la categoria amb un equip molt jove i fet pràcticament amb jugadors del planter.
En la temporada 2005-06 va retornar, per tercera vegada, a la Preferent Territorial, quedant classificat en segona posició i guanyant clarament la promoció d’ascens a l’Amer. A aquesta categoria hi ha militat dos anys.

Actualment milita al grup 4t de la Segona Catalana.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion